Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Здогадайся, де більше солі?

Новина
27.10.2025

Сіль — не лише приправа на твоєму столі, але й невидимий інгредієнт у багатьох продуктах, які ти їси щодня. ВООЗ рекомендує не більше чайної ложки солі (до 5 грамів) на добу, щоб зберегти здоров’я серця і судин, українці ж споживають удвічі більше👉https://lnk.ua/R4aMMKy4J.

А тепер уяви: ти з’їдаєш бутерброд — два шматчоки ковбаси, сир, скибка хліба або пачку чипсів під серіал чи бургер — і тут може бути уся твоя добова норма солі! Перевір себе — як думаєш, де саме більше солі: у крем-сирі чи феті, вареній ковбасі чи салямі? Відповіді можуть виявитися несподіваними, але після них ти ретельно обиратимеш продукти та будеш уважніше читати їхні упаковки.
Чим менше солі у продукті — тим краще! Тому читай упаковку на продуктах, де вказана поживна цінність: обирай ті, де менше солі на 100 г!

Ще поради і корисна інформація про сіль у харчуванні тут: https://lnk.ua/Y4Q9vrX49

Солоного удвічі менше — серцю і судинам легше!

#ЇжМеншеСолі!

Продукти: Ковбаса варена (лікарська) VS Салямі, Піца VS Шаурма, Сир фета VS Крем-сир

За матеріалами ЦГЗ МОЗ України

2025 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше