Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Захисти своє життя – вакцинуйся!

Новина
27.08.2021

         В Україні знову спостерігається зростання кількості нових випадків захворювання на COVID-19. Тож нового сплеску коронавірусу восени, коли знову все відбуватиметься переважно в приміщеннях, не минути. Крім того, з’явився новий штам «Дельта», який є значно заразнішим за попередні варіанти коронавірусної інфекції.

         Одним з головних способів подолання гострої фази пандемії COVID-19 є імунізація. Вакцинація убезпечує людину від складного перебігу хвороби, госпіталізації та смерті.

          Керівництвом держави зроблено все для проведення масової вакцинації в Україні – налагоджено необхідну інфраструктуру та завезено достатню кількість безпечних вакцин, що дозволяє безкоштовно робити щеплення всім, хто цього бажає.

         Для імунізації в Україні використовують вакцини знаних у світі розробників і виробників: AstraZeneca, Coronavac, Comirnaty та Moderna. Всі вони довели свою безпеку, імуногенну та епідеміологічну ефективність. 

         На сьогодні в Україні зроблено 8,3 млн вакцинацій. Понад 5 млн отримали одну дозу, понад 3 млн – дві дози. Загалом близько 14% дорослого населення вакциновано мінімум однієї дозою, але цього недостатньо. З метою зменшення рівня розповсюдження вірусу імунітет повинен бути у 70% населення, що забезпечить мінімізацію ризику передачі вірусу. Саме такий показник дозволить повернутись до звичного ритму життя без карантинних обмежень. 

        В багатьох країнах вже пройшов основний пік вакцинації, і світовий досвід доводить свою ефективність – рівень захворюваності та смертності значно знижується.

        Особливо увагу слід приділити вакцинації педагогічних колективів для безпечного проходження освітнього процесу. Необхідною умовою роботи освітніх закладів на території тих областей, де може бути встановлено жовтий, помаранчевий або червоний рівень епідемічної небезпеки, буде вакцинація щонайменше 80% колективу.

         Щеплення великої кількості організованих колективів може бути здійснено виїзною мобільною бригадою безпосередньо на території підприємства чи установи. За більш детальною інформацією слід звертатися до пунктів та центрів масової вакцинації населення.

         Необхідно пам’ятати, що у боротьбі проти COVID-19 іншої альтернативи, окрім вакцинації, на сьогодні немає. Це єдиний спосіб захистити себе і своїх близьких від інфікування та його наслідків, а отже, залишатися соціально активними та вести звичний спосіб життя. Зупинити пандемію та уникнути чергового тотального локдауну в країні можливо лише спільними зусиллями.

         У Чугуївському районі на базі Центрів первинної медико-санітарної допомоги працює 15 пунктів вакцинації та відкрито три центри масової вакцинації населення у містах Чугуїв, Вовчанськ, Зміїв.

 

Вовчанська об’єднана територіальна громада

Центр масової вакцинації населення: м. Вовчанськ, майдан. Колокольцова, 1, тел.: (05741) 4-22-85.

Пункти вакцинації населення: м. Вовчанськ, вул. Шевченка, 24; м. Вовчанськ, вул. Шевченка, 28; сел. Білий Колодязь, вул. Набережна, 3.

Зміївська об’єднана територіальна громада

Центр масової вакцинації населення: м. Зміїв, вул. Адміністративна, 8-а;

Пункти вакцинації населення: м. Зміїв, вул. 6-ї Стрілецької дивізії,1; смт Слобожанське, вул. Оздоровча, 5.

Чугуївська об’єднана територіальна громада

Центр масової вакцинації населення: м. Чугуїв, вул. Леонова, 4-а.

Пункти вакцинації населення: м. Чугуїв, вул. Леонова, 4; м. Чугуїв, вул. Гагаріна, 12.

Малинівська об’єднана територіальна громада

Пункт вакцинації населення: смт Малинівка, провулок Пушкіна, 2-в.

Новопокровська об’єднана територіальна громада

Пункти вакцинації населення: с. Тернова, вул. Чугуївська, 17; смт Есхар,  вул. Горького, 9.

Печенізька об’єднана територіальна громада

Пункт вакцинації населення: смт Печеніги, вул. Незалежності, 59; с. Мартове, вул. Гагаріна,1.

Старосалтівська об’єднана територіальна громада

Пункт вакцинації населення: смт Старий Салтів, вул. Перемоги, 14.

Чкаловська об’єднана територіальна громада

Пункти вакцинації населення: смт Чкаловське, вул. Петрошотравнева, 7-а; с. Коробочкине, вул. Центральна, 8.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше