Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Відкрито експозицію старожитностей українського народу.

Новина
21.08.2020

        З нагоди Дня незалежності 21 серпня 2020 року  у Зарічненському сільському будинку культури було відкрито експозицію старожитностей українського народу «Світлиця».

        Відкривав «Світлицю»  Старосалтівський селищний голова Коновалов Є.П. та завідувач  сектору культури та туризму Сороковий Г.Ю.  Експозицію відвідали небайдужі до  справи збереження  пам’яток культури жителі села.

       Довгий час працівники будинку культури виношували ідею створення подібного об’єкту. Це стало можливим завдяки передачі частини експонатів із Зарічненського НВК, у якому започаткували цю справу далекого 1998 року вчителі Ткачова В.М. та Дегтярьова Л.А.

       Серед експонатів «Світлиці» можна побачити давні праски, прялки, дерев’яні санки – ґринджоли, маслобійку,  посуд,  домоткану доріжку, вишиті рушники та серветки. Особлива гордість – ткацький верстат. На жаль, він перебуває у розібраному вигляді,  тому шукаємо майстра, який зможе його налагодити. Окреме місце у світлиці займає колекція баянів. Один з яких, до речі ,подарований народним депутатом  України Дмитром Шенцевим, поспіль 20 років «відпрацював» у місцевому вокальному ансамблі «Серпанок», керівник Мельник В.Г.

       Колектив будинку культури  виносить подяку всім небайдужим, хто надав експонати та допоміг у облаштуванні приміщення.

       Запрошуємо жителів та гостів нашого села відвідати нашу експозицію «Світлиця».

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше