Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

В Харківській ОВА обговорили правила передачі гуманітарних ліків до медзакладів

Новина
08.02.2024

Про це йшлося під час засідання робочої групи «Прозорість та підзвітність» під головуванням її очільника – заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова.

Відповідно до офіційної процедури отримання гуманітарних ліків та медобладнання, представники благодійних організацій мають авторизуватися в інформаційно-аналітичному ресурсі MedData. В окремому підрозділі міститься інформація щодо потреб усіх медзакладів країни. Благодійники можуть обрати той чи інший заклад охорони здоров’я та передати наявну гуманітарну допомогу.

«Аби уникнути непорозуміння між благодійниками та медичними установами Харківщини, організуємо додаткову зустріч з представниками профільних волонтерських організацій та проведемо роз’яснення щодо механізму приймання-передачі лікарських засобів та медобладнання, як гуманітарної допомоги», - зазначив Євген Іванов. 

Директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Максим Хаустов розповів про вимоги до гуманітарних ліків та медобладнання. Лікарня має право прийняти у благодійників лише сертифіковані в Україні препарати, строк придатності яких не закінчиться протягом найближчих 3 місяців. 

«Також медзаклади не можуть приймати лікарські засоби, що потребують особливих умов транспортування чи зберігання. Якщо процедура була порушена, лікарі не зможуть застосувати отримані препарати, адже мова йде про життя і здоров’я пацієнтів», - додав Максим Хаустов. 

Також під час засідання обговорили хід підготовки до укладання меморандуму про співпрацю між обласною військовою адміністрацією та Каразінською школою бізнесу. Мова йде про розширення програми та додаткові навчання осіб, уповноважених на проведення тендерних закупівель. 

«Представники школи бізнесу підготували необхідний учбовий матеріал та розробили проєкт меморандуму про співпрацю. В ході засідань документ буде опрацьовано, за необхідності доповнено», - пояснив Євген Іванов.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше