Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

В громаді завершено реалізацію проєкту

Новина
06.10.2023

    В жовтні 2023 року завершено реалізацію  мініпроєкту  «Відновлення доступності до медичних послуг в селах громади»  Харківського   обласного конкурсу мініпроєктів «Ефективна медицина в громаді» у 2023 році.

     Досягнення в результаті впровадження мініпроєкту



Завдання

згідно п.п. 2.2 проєктної заявки

Заплановані заходи

згідно п.2.4 проєктної заявки

Фактично виконані заходи

1.  Організація  виїзних прийомів лікарями КПН «Старосалтівський ЦПМСД» по всіх населених пунктах  територіальної громади .  

1.Утворити робочу групи щодо удосконалення медичних послуг в громаді .

Розпорядженням начальника СВА  від 01.06.2023 року № 86/1- ОД утворена робоча група із  удосконалення медичних послуг в громаді та затверджений її персональний склад. Ознайомитися можно ТУТ

 

2 Придбання  службового автотранспорту для  забезпечення можливості підвозу  лікарів КПН «Старосалтівський ЦПМСД» до всіх населених пунктів територіальної громади, наближення медичних послуг до пацієнтів. 

2.  Оприлюднити інформацію про початок реалізації цього Проєкту   та залучити до обговорень мешканців/нок громади.

 

Посилання на сторінку сайту  ТГ: https://stsaltiv.gov.ua/news/zaproshumo-doluchitis-do-protsessu-udoskonalennya-medichnih-poslug-v-gromadi-2023-06-01

 

 

3. Провести в населених пунктах громади соціальне дослідження  щодо оцінки медичних послуг в громаді та отримання пропозицій  від  їх мешканців/нок по  відновленню їх  доступності  та покращення їх якості.

За підсумками соц. дослідження  всього взяли участь 258 респондентів, із них надано пропозицій   258, із них:

1)              252  – у паперовому вигляд;

2)              6   – в електронному вигляді.

В пропозиціях підіймались проблеми такі ,як :

-                  відсутність медичних закладів в більшості сіл  громади;

-                  недостатність, або відсутність  сучасного медичного обладнання  та оргтехніки в медичних закладах громади, незручні застарілі медичні та офісні меблі в закладах;

-                  недостатня кількість  мед. персоналу в селах;

-                  значні пошкодження та руйнування медичних закладів громади;

-                  відсутність службового транспорту;

-                  відсутність бомбосховищ в амбулаторіях;

-                  та інші.  

Ознайомитись з ПРОТОКОЛОМ   можна  ТУТ 

 

4. Вивчити потреби та пропозиції людей за висновками соціологічного дослідження.  Враховуючи ці потреби та пропозиції   скласти План удосконалення  медичних послуг та скласти зручні для мешканців/нок населених пунктів громади графіки виїзних прийомів лікарями . 

 

Розроблений та затверджений розпорядженням начальника СВА  від 25.08.2023 року № 168-ОД  План удосконалення Медичних послуг в громаді на 2023-2026 роки.                                                         

Ознайомитись з РОЗПОРЯДЖЕННЯМ та ПЛАНОМ  можна  ТУТ

Складено графіки виїзних прийомів лікарями.

Ознайомитись з ГРАФІКОМ  можна  ТУТ

 

5. Придбати   КПН «Старосалтівський ЦПМСД» паливно-мастильні матеріали для подальшого використання  службового   автомобілю  .

 

Закуплено  бензину марки  А - 95    800 літрів, на суму 37 592,0 грн.

 

6. Закупити  службовий легковий автомобіль для лікарів  КНП «Старосалтівський ЦПМСД», забезпечити  його  гарантійне та сервісне обслуговування

Придбано службовий легковий автомобіль марки SUZUKI,  тип LY/D21S/D21SAT VITARA,  для лікарів КНП «Старосалтівський ЦПМСД», платіжне доручення № 198  від 12 липня  2023 року  на суму 546407,00 грн. та платіжне доручення № 1  від 12 липня  2023 року на суму 234593,00 грн.

Посилання: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-05-10-011883-a

 

 

7. Поставити легковий автомобіль на баланс селищної ради. Провести його державну реєстрацію в сервісному центрі системи МВС України.

 

Проведено реєстрацію  легкового автомобілю марки SUZUKI,  тип LY/D21S/D21SAT VITARA,  реєстраційний номер АХ 0257 ОС.

 

8.  Передати  службовий легковий автомобіль в оперативне управління КПН «Старосалтівський ЦПМСД» .

 

Відповідно до розпорядження  начальника СВА від 27.09.2023 №  207- ОД  передано в оперативне управління КПН «Старосалтівський ЦПМСД» легковий  автомобіль марки SUZUKI,  тип LY/D21S/D21SAT VITARA,  інвентарний номер основних засобів 101510027.

Ознайомитись з РОЗПОРЯДЖЕННЯМ, ДОГОВОРОМ та АКТАМИ прийому – передачі  майна ТУТ

 

9.  Активно використовуючи службовий автомобіль відновити повну доступність до медичних послуг в громаді , організувавши підвіз лікарів до всіх  населених пунктів і проведення  в них виїзних прийомів

Складено графіки виїзних прийомів лікарями.

Ознайомитись з ГРАФІКОМ  можна  ТУТ 

 

10.  Завершити  реалізацію  Проєкту.  Надати  інформацію  в засоби масової інформації та відзвітувати до Конкурсної комісії обласної ради .

 

Інформація знаходиться на сайті Старосалтівської ТГ в розділі «НОВИНИ» : https://stsaltiv.gov.ua/news

 

 

11.  Після реалізації  Проєку  провести  в населених пунктах громади повторне  соціологічне  дослідження  щодо оцінки змін в якості та доступності медичних послуг.

 

Заплановано на грудень 2023 року

 

12.  За висновками соціологічного дослідження провести корегування Плану удосконалення медичних послуг в Стросалтівській ТГ та графіку  прийому лікарями по селах ТГ. 

Заплановано на грудень 2023 року

 

В рамках мініпроєкту досягнуто  :  Відновлена повна доступність до медичних послуг  людям всіх гендерно-соціальних груп громади, охват населення - 4682 людей, із них жінок – 2505 , дітей – 666, людей з інвалідністю –  284,  людей похилого віку –  1908,  ВПО – 404;  охват  населених пунктів громади – 20 , кількість виїздів в місяць – 20.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше