Рекомендації від Олега Швеця
Професор, лікар-дієтолог, президент Асоціації дієтологів України Олег Швець нагадує, що надмірна кількість солі в раціоні підвищує кров’яний тиск, а це значно збільшує ризик інфаркту та інсульту.
Близько 75%, ми споживаємо з магазинних продуктів і страв у закладах громадського харчування. Такі дані науковців: https://lnk.ua/BNEMMqlNG.
Рекомендації від Олега Швеця:
👉перевіряй інформацію на упаковці продуктів,
👉купуй, де солі менше на 100 гр,
👉прибери сільничку зі столу,
👉соли менше страви при приготуванні.
Ще більше порад і корисної інформації про сіль у харчуванні тут: https://lnk.ua/Y4Q9vrX49
Добова рекомендована ВООЗ норма солі — не більше 5 грамів (одна чайна ложка без гірки). А українці в середньому споживають 12,6 г на добу. Такі дані національного дослідження STEPS 👉https://lnk.ua/1V9kJxn4g
Солоного удвічі менше — серцю і судинам легше! #ЇжМеншеСолі!
За матеріалами ЦГЗ МОЗ України