Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Рекомендації від Олега Швеця

Новина
10.11.2025

Професор, лікар-дієтолог, президент Асоціації дієтологів України Олег Швець нагадує, що надмірна кількість солі в раціоні підвищує кров’яний тиск, а це значно збільшує ризик інфаркту та інсульту.

Близько 75%, ми споживаємо з магазинних продуктів і страв у закладах громадського харчування. Такі дані науковців: https://lnk.ua/BNEMMqlNG.

Рекомендації від Олега Швеця:

👉перевіряй інформацію на упаковці продуктів,
👉купуй, де солі менше на 100 гр,
👉прибери сільничку зі столу,
👉соли менше страви при приготуванні.

Ще більше порад і корисної інформації про сіль у харчуванні тут: https://lnk.ua/Y4Q9vrX49
Добова рекомендована ВООЗ норма солі — не більше 5 грамів (одна чайна ложка без гірки). А українці в середньому споживають 12,6 г на добу. Такі дані національного дослідження STEPS 👉https://lnk.ua/1V9kJxn4g

Солоного удвічі менше — серцю і судинам легше! #ЇжМеншеСолі!

За матеріалами ЦГЗ МОЗ України

2025 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше