Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Ентеровірусна інфекція: що важливо знати

Новина
19.02.2024

Ентеровірусна інфекція: що важливо знати

Ентеровірусна інфекція – це група гострих вірусних захворювань, які вражають дітей та дорослих. Характерною особливістю цих інфекцій є надмірне різноманіття клінічних форм – від безсимптомного перебігу чи незначної лихоманки до менінгоенцефаліту, міокардиту, тощо. Група ентеровірусів містить понад 100 небезпечних вірусів для людини, які поширені повсюдно.

Джерелом інфекції є хворий або носій вірусу, у якого симптоми захворювання відсутні. Передається ентеровірусна інфекція, як правило, фекально-оральним шляхом, через предмети побуту, забруднені руки, при недотриманні правил особистої гігієни, але не виключений і повітряно-крапельна передача, як при ГРВІ.

Основними ознаками захворювання є: підвищення температури тіла, слабкість, головний біль, нудота, пронос, почервоніння шкіри обличчя та шиї, висипання.

З метою попередження виникнення ентеровірусних інфекцій Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області рекомендує: 

  •   використовувати для пиття бутильовану  або кип’ячену воду ( кип’ятити слід не менше 10 хв.); 
  •   ретельно мити овочі, фрукти та ягоди, перед вживанням обдати окропом;
  •   дотримуйтеся правил особистої гігієни (ретельно мийте руки перед тим, як брати чи готувати їжу, після відвідування туалету і перебування у людних місцях);
  •   не купатися в непроточних водоймах, місцях несанкціонованих пляжів;
  •   обмежити контакти з особами, які мають ознаки інфекційного захворювання;
  •   не займайтеся самолікуванням. При перших  проявах інфекційного захворювання  слід негайно звернутися за медичною допомогою в лікувально- профілактичний заклад. 

Бережіть своє здоров’я та здоров’я ваших дітей!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше