Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Благодійний фонд «Карітас Харків»

Оголошення
28.01.2023

До уваги мешканців Старосалтівської громади!

  Благодійний фонд «Карітас Харків» 30.01.2023 буде проводити реєстрацію з 10:00 до 16:00 на отримання грошової допомоги. Подати документи на отримання допомоги можуть лише ті громадяни, які не отримували грошову допомогу  від будь-яких неурядових громадських організацій протягом останніх 3 місяців ( щомісячні виплати внутрішньо переміщеним особам та 1200 мешканцям деокупованих територій не враховуються). Ознайомтесь уважно з умовами та критеріями відбору на участь у програмі та необхідним пакетом документів. Необхідна довідка про відкриття банківського рахунку із номером IBAN. Додати документи пізніше буде неможливо.

 

ЖИТЛОВА ТА ФІНАНСОВА ДОПОМОГА ДЛЯ ВРАЗЛИВИХ ДОМОГОСПОДАРСТВ УКРАЇНИ

Комунальні послуги та паливні матеріали

 

Що?   Вимушено переміщені особи (ВПО) або їх домогосподарства, які прибули з зон бойових дій після 24.02.2022, а також місцеві жителі, які втратили джерело доходу та ледве задовольняють свої базові потреби, мають можливість отримати одноразову допомогу для оплати комунальних послуг або придбання паливних матеріалів (дрова, брикети, вугілля) у зимовий період 2022/23 рр.  

Хто?   До внутрішньо переміщених осіб та місцевих жителів застосовуються такі критерії відбору:

Критерії відбору:

  1. Відповідність принаймні одному з шести наведених пунктів:
  • Особа з інвалідністю або є членом домогосподарства особи з інвалідністю;
  • Особа з важким захворюванням або є членом домогосподарства особи з важким захворюванням;
  • Самотня особа похилого віку (60+) або домогосподарство, яке складається з одного чи двох літніх людей, які не мають підтримки рідних;
  • Самотні матері/батьки або опікуни неповнолітніх дітей; ● Багатодітні родини (троє або більше неповнолітніх дітей); ●   Вагітні жінки або матері з дітьми до 3-х років.

 

  1. Домогосподарство ВПО або місцевих жителів, члени якого втратили джерело доходу або ті, чий середній місячний дохід на одну особу становить менше 5400 гривень.
  2. Домогосподарство ВПО або місцевих жителів, які ледве можуть оплатити рахунки за комунальні послуги або придбати опалювальні матеріали на зимовий період.

 

Для отримання допомоги необхідна відповідність двом і більше критеріям відбору.

 

Як?   Домогосподарство ВПО або місцевого жителя, яке відповідає двом і більше критеріям, має заповнити разом із соціальним працівником Карітас анкету-заяву для участі у програмі, а також надати оригінали документів кожного з членів домогосподарства.

Документи   Для реєстрації заявника необхідно надати такі документи, якщо це можливо:

  1. Документ, що посвідчує особу (паспорт громадянина України/ ID-картка з додатком (прописка)/ паспорт громадянина України для виїзду за кордон/ тимчасове посвідчення громадянина України) кожного члена домогосподарства;
  2. Довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (видана після 24.02.2022) кожного члена домогосподарства;
  3. Картка платника податків (ідентифікаційний код) кожного члена домогосподарства;
  4. Довідка про відкриття банківського рахунку ІBAN (картки для виплат) на ім’я ВПО або представника домогосподарства;
  5. Документи, які підтверджують критерій вразливості, а саме:

o  інвалідність - довідка МСЕК або посвідчення особи з інвалідністю; o   важка хвороба - медична довідка з діагнозом та призначеним лікуванням; o   літні люди - пенсійне посвідчення;

o  самотня мати/батько чи опікун - свідоцтво про народження із записом батька зі слів матері; свідоцтво про смерть батька чи матері або рішення суду про

 

  позбавлення батьківських прав батька/матері чи визнання її/його недієздатними, визнання батька чи матері зниклими безвісти або померлими; а також акт обстеження житлових умов служби у справах дітей та сім’ї з такою інформацією або акт органу місцевого самоврядування про фактичне місце проживання всіх

членів родини, або довідка ОСББ про проживання всіх членів родини, тощо;

o  багатодітна родина - посвідчення про статус багатодітної родини, свідоцтва про народження всіх дітей  тощо;

o  вагітна жінка або матір з дитиною до 3-х років - медична карта про вагітність або свідоцтво про народження дитини; довідка від адміністрації колективного центру (школа, гуртожиток, садочок тощо) про фактичне місце проживання ВПО або домогосподарства;

  • втрата джерела доходу або середній дохід на одну особу, що не перевищує 5400 гривень - один з документів за останні три місяці: довідка про доходи з податкової служби/ довідки ОК-5 та ОК-7 (отримані особисто через додаток ДІЯ або на офіційному сайті ПФУ)/ довідка з ПФУ або Фонду соціального страхування про отримання пенсії та соціальних виплат/ свідоцтво або виписка ФОП з (квартальною) декларацією про доходи/ довідка з Державної податкової служби про отриманий дохід.

 

Відсутність члена домогосподарства у момент реєстрації заяви не звільняє від зобов’язання надати відповідні документи.

Грошова допомога надається заявникам, які раніше не отримували її від інших неурядових громадських організацій (у період останніх трьох місяців до моменту реєстрації у програмі). Всі документи та інформація, надані представником домогосподарства ВПО або місцевого жителя, проходять перевірку представництвом Карітас.

Представництво Карітас залишає за собою право перевірки цільового використання допомоги для оплати комунальних послуг або придбання паливних матеріалів. 

Контакти Карітас   Якщо у вас виникли питання щодо участі у програмі, будь ласка, звертайтеся за телефоном: 

0 800 336 734 або за адресою: м. Харків, проспект Героїв Харкова, 122.

Якщо ваші права було порушено: ви стали суб’єктом переслідувань, посадових чи фінансових зловживань, експлуатації, торгівлі людьми, невідповідних дій чи бездіяльності працівників Карітас; або стали свідком таких випадків, ви можете повідомити нам про це:

  • Гаряча лінія Карітас : 0 800 336 734 (понеділок - п’ятниця, 9:30 - 16:00)
  • Електронна скринька: feedback@caritas.ua
  • Онлайн-форма на сайті Карітас Україна: http://caritas.ua/sos/

Увага! Представники Карітас не мають права та повноважень запитувати ваші ПІН-коди до платіжних карток, CVV-код (три цифри на звороті картки), строк дії картки, SMS-коди від банків та мобільних операторів.

 

Реєстрація не гарантує отримання допомоги. У разі відбору для участі у програмі, представники Карітас зв’яжуться з вами.

Ця допомога стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу!!!

 

Карітас України (https://caritas.ua/sos/)

Чутлива скарга - Карітас України

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше