Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Альтернативне паливо – економія та крок до спроможності.

Новина
13.11.2019

      13.11.2019 року в рамках реалізації стратегії сталого розвитку Старосалтівської ОТГ та співпраці з програмою DOBRE за підтримки USAID, придбано та розпочато монтаж брикетної лінії (ЛПТБ-200). Дана лінія виготовляє твердопаливні брикети із відходів деревини та інших відходів які містять в собі целюлозу, без використання в’яжучих речовин. Продуктивність лінії. – 150-250 кг/год. Придбане в рамках реалізації проекту обладнання лінії брикетування буде розміщене на базі комунального підприємства «Салтів водоканал» у нежитловій будівлі Столярного цеху.

      Твердопаливні брикети власного виробництва із сировини , яка колись вивозилася на полігон твердих побутових відходів (відходи деревини та відходи рослинного походження), та яку можна отримувати під час виконання робіт із благоустрою та утриманню доріг (кронуючи зелені насадження), створять альтернативу вугіллю та дровам.

      При заміщенні дров для опалення брикетами власного виробництва економічний ефект буде досягнуто за рахунок більшої теплоємності брикетів, тобто 1тона брикетів тотожна 1,6тоні дров, що у грошових одиницях 1611,44грн. та 2324,56грн. відповідно, економічний ефект складає 713,12грн на тоні. При заміщенні брикетами вугілля кам’яного економічний ефект буде складати близько 1495,28грн. на одній тоні палива, ураховуючи що 0,9тони вугілля дорівнює 1тоні брикетів.

      Потреби в опаленні закладів Старосалтівської ОТГ складають: дрова твердих  порід  - 344 куб.м.,   вугілля кам’яне - 248 т.   Рахуємо та економимо.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше